Podnikanie katolíckej cirkvi v podmienkach ČR a Slovenska - Mariňaková, Alica; Grmelová, Nicole, 1975-; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Hlavným cieľom tejto práce je predstavenie výsledkov komparácie podnikania v podmienkach Českej republiky a Slovenska a to na základe analýzy ich hospodárenia a súčasných podnikateľských aktivít. Prvá časť práce je koncipovaná teoreticky, predstavuje základné pojmy spojené s predmetom skúmania práce. Ďalšie dve kapitoly pojednávajú o vzťahu štátu a cirkvi, hierarchickej štruktúre cirkvi a počtovom zastúpení veriacich v Českej republike a na Slovensku. Majetkové vyrovnanie prostredníctvom reštitučných zákonov prijatých ako v Česku tak aj na Slovenku je obsahom štvrtej kapitoly. V praktickej časti sa práca sústreďuje na podnikateľské aktivity českej a slovenskej katolíckej cirkvi a ich analýzu. Posledná kapitola sa krátko venuje investovaniu katolíckej cirkvi v Česku a na Slovensku.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses