Lidová kultura jako produkt cestovního ruchu v ČR - Krištoufková, Lucie (2022)
Bakalářská práce se zabývá postavením lidové kultury v cestovním ruchu v České republice. Zaměřuje se především na folklorní festivaly, které jsou zajímavým produktem jak pro domácí, tak pro příjezdový cestovní ruch. Teoretická část práce vymezuje pojmy související se zaměřením práce, hodnotí význam folkloru v cestovním ruchu a charakterizuje významné organizace působící v této oblasti. Bakalářská práce předkládá analýzu pěti vybraných folklorních festivalů pořádaných v různých krajích České republiky a pomocí předem stanovených kritérií jsou určeny předpoklady těchto festivalů k rozvoji cestovního ruchu. Cíl praktické části bakalářské práce spočívá v hodnocení propagace vybraných folklorních festivalů. Byl zjišťován přístup jednotlivých organizátorů k propagaci festivalu a na základě zjištěných informací jsou navržena možná řešení, jak současný stav propagace zlepšit.