Migrační krize na Polsko-Běloruské hranici - Součková, Michaela; Dubský, Zbyněk, 1974-; Kočí, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Předkládaná bakalářská práce se zaměřuje na migrační krizi na Polsko-Běloruské hranici odehrávající se v roce 2021, s důrazem na postoj Spolkové republiky Německo. Práce se zabývá zhodnocením změny postoje Spolkové republiky Německo k migrační politice mezi lety 2015 a 2021. Vedle analýzy vnitřních a vnějších faktorů ovlivňující postoj politických stran i obyvatelstva k migraci je věnována pozornost také oficiálním vyjádřením tehdejší kancléřky Spolkové republiky Německo. Práce obsahuje teoretickou a empirickou část. V teoretické části jsou vymezeny odborné termíny stěžejní pro následnou empirickou část. Jedná se o termíny jako sekuritizace či hybridní válka. Empirická část se zabývá faktory ovlivňující změnu postoje Spolkové republiky Německo k migraci a zároveň také zhodnocuje postoj Spolkové republiky Německo k migrační krizi v roce 2015, posléze i k migrační krizi na Polsko-Běloruských hranicích z roku 2021, což je klíčové pro zodpovězení výzkumné otázky.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses