Dopad pandémie na medzinárodný obchod Českej republiky s Nemeckom : Prípadová štúdia ŠKODA AUTO a.s. - Havranová, Klaudia; Procházka, Petr; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cieľom tejto bakalárskej práce je odhaliť mieru dopadu pandémie COVID-19 na medzinárodný obchod Českej republiky (ČR) s Nemeckom a to prevedením prípadovej štúdie na mladoboleslavskom koncerne ŠKODA AUTO a.s., ktorý bol zvolený na základe skutočnosti, že automobily a automobilové súčiastky sú najviac exportovanými artiklami z ČR do Nemecka a hospodárenie firmy ŠKODA AUTO, ako najväčšieho výrobcu automobilov v ČR, mohlo preto priamo ovplyvniť obchodnú bilanciu medzi týmito dvoma krajinami. Výsledkom práce je zhodnotenie závažnosti dopadu pandémie na odbytové a finančné výsledky zvolenej firmy, ako aj obchodnú bilanciu a konkrétne vývozy z ČR do Nemecka.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses