Dopady „Pro-poor" tourismu - Pham, Thi Ngoc Thúy (2023)
Hlavním cílem této bakalářské práce je definovat pojem "pro-poor" turismus (PPT) v mezinárodním měřítku, zmapovat jeho výhody či nevýhody a odpovědět na otázku "jak "pro-poor" turismus pomáhá chudým?". Bakalářská práce je zpracována rešeršně-kompilační metodou. První část se zabývá vysvětlením pojmů, jako je chudoba, "pro-poor" růst a rozvojová země, k vymezení teoretického rámce. Ve druhé části jsou shromážděna data z různých případových studií, kde byla PPT aplikována, a na jejich základě je zjišťováno, jaké jsou dopady PPT. Zjištění uvedená v této práci mohou poskytnout užitečné informace dalším zemím, kde lze PPT aplikovat.