Dopady „Pro-poor" tourismu - Pham, Thi Ngoc Thúy; Chaloupková, Kateřina; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Hlavním cílem této bakalářské práce je definovat pojem "pro-poor" turismus (PPT) v mezinárodním měřítku, zmapovat jeho výhody či nevýhody a odpovědět na otázku "jak "pro-poor" turismus pomáhá chudým?". Bakalářská práce je zpracována rešeršně-kompilační metodou. První část se zabývá vysvětlením pojmů, jako je chudoba, "pro-poor" růst a rozvojová země, k vymezení teoretického rámce. Ve druhé části jsou shromážděna data z různých případových studií, kde byla PPT aplikována, a na jejich základě je zjišťováno, jaké jsou dopady PPT. Zjištění uvedená v této práci mohou poskytnout užitečné informace dalším zemím, kde lze PPT aplikovat.
Vedoucí práce: Kateřina Chaloupková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses