Atraktivita Číny, jako destinace cestovního ruchu pro české turisty - Hušnerová, Anežka; Vaníček, Jiří, 1944-; Chaloupková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá Čínou z pohledu cestovního ruchu. Práce si klade za primární cíl zhodnotit, zda je Čína atraktivní turistickou destinací pro obyvatele České republiky. Mezi dílčí cíle patří charakteristika Číny z pohledu turismu, představení česko-čínských vztahů s důrazem na cestovní ruch a analýza nabídky zájezdů do Číny. První kapitola vymezuje základní terminologii turismu relevantní k tématu. Následující kapitola poukazuje na ekonomický význam cestovního ruchu, včetně dopadů pandemie Covid-19 na celosvětový sektor. Následuje charakteristika Číny z hlediska jednotlivých předpokladů rozvoje cestovního ruchu. Další kapitoly se věnují cestovnímu ruchu Číny a České republiky. Samostatně jsou vyhodnoceny česko-čínské vztahy v oblasti turistické, politické a ekonomické. Zároveň je zde analyzována nabídka zájezdů cestovních kanceláří. Zájem českých turistů o cestování do destinace je zkoumán pomocí dotazníkového šetření. Závěrem jsou zjištěné poznatky shrnuty ve SWOT analýze.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses