Proces sjednávání platební podmínky : faktory pro obchodní strany - Trabulsi, Bana; Procházka, Petr; Sato, Alexej, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tématem této bakalářské práce je proces sjednávání platební podmínky a vysvětlení různých faktorů, které sjednávání platební podmínky ovlivňují a to jak z pohledu prodávajícího, tak i z pohledu kupujícího. V teoretické části je nejdříve uvedeno, co platební podmínka je a co vše do ní spadá. Dále jsem vybrala nejvíce používané platební prostředky a u nich jsem vytyčila jejich výhody a nevýhody. Poté je v práci uvedena podkapitola o veřejných zakázkách. V poslední části uvádím psychologické faktory, které mají vliv na obchodní subjekty, které obchod sjednávají a kteří jsou přítomni u obchodních jednáních. V praktické části je uveden konkrétní příklad z praxe, u kterého jsem popsala, jak se platební podmínky domlouvají a v jaké faktory mohou ovlivnitit to sjednání.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses