Analýza managementu a marketingu turistické oblasti Pošumaví - Benešová, Martina (2022)
Tématem této diplomové práce je analýza destinačního managementu a marketingu turistické oblasti Pošumaví. Cílem práce je zhodnotit turistickou oblast z pohledu destinačního managementu a marketingových aktivit, které provádí. Dále se práce zajímá o podporu krajské destinační společnosti. Analýza je provedena skrze zevrubné dotazníkové šetření mezi návštěvníky a potenciálními návštěvníky a zároveň skrze strukturované rozhovory se zástupci destinační společnosti a vedením města Horažďovice. Výstupy analýzy slouží jako podklad pro návrh cílených opatření, které mohou zefektivnit řízení a budoucí rozvoj turistické oblasti.