Postoje spotřebitelů k ekologické kosmetice a drogérii - Vávrová, Zuzana (2022)
Bakalářská práce se zabývá postojem generací k udržitelné a ekologické kosmetice a drogérii. Jak a čím mohou být jednotlivé generace ovlivněny při nákupu ekologických prostředků. V teoretické části jsou popsány jednotlivé spotřebitelské generace, řada nejdůležitějších certifikátů, se kterými se spotřebitel může setkat na Českém trhu a také nejčastější škodlivé látky, které se v kosmetice a drogérii vyskytují. Na to navazují strategie ekologického marketingu, je zde rozebrán pojem greenwashing, a nakonec podrobný popis spotřebitelského chování. V praktické části jsou vyhodnocována data získaná z dotazníkového šetření a zhodnocení výsledků. Na zhodnocení výsledků navazují návrhy a doporučení, které rozebírají možné koncepty, které by se v budoucnosti dali použít.