Postoje spotřebitelů k ekologické kosmetice a drogérii - Vávrová, Zuzana; Sadílek, Tomáš; Čermáková, Elvíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá postojem generací k udržitelné a ekologické kosmetice a drogérii. Jak a čím mohou být jednotlivé generace ovlivněny při nákupu ekologických prostředků. V teoretické části jsou popsány jednotlivé spotřebitelské generace, řada nejdůležitějších certifikátů, se kterými se spotřebitel může setkat na Českém trhu a také nejčastější škodlivé látky, které se v kosmetice a drogérii vyskytují. Na to navazují strategie ekologického marketingu, je zde rozebrán pojem greenwashing, a nakonec podrobný popis spotřebitelského chování. V praktické části jsou vyhodnocována data získaná z dotazníkového šetření a zhodnocení výsledků. Na zhodnocení výsledků navazují návrhy a doporučení, které rozebírají možné koncepty, které by se v budoucnosti dali použít.
Vedoucí práce: Tomáš Sadílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses