Adaptace sektoru cestovního ruchu na podmínky digitalizace - Obermajerová, Darina; Janeček, Petr; Pichlík, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku adaptace jednotlivých odvětví cestovního ruchu na podmínky digitalizace. Cílem je identifikovat, které z těchto odvětví je nejprogresivnější. Dílčími cíli jsou identifikování obecně nejnovějších technologií využívající se ve světě s ohledem na jejich relevantnost v cestovním ruchu, popis aktuálního stavu využívání technologií v odvětvích cestovního ruchu a také podání návrhů pro budoucí zlepšení tohoto stavu. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. První a druhá kapitola se zabývá předpoklady pro rozvoj digitalizace v cestovních ruchu a jmenuje některé konkrétní nejnovější technologie. Třetí část popisuje vývoj implementace technologií v jednotlivých odvětvích. Čtvrtá část na základě komparace identifikuje nejinovativnější odvětví cestovního ruchu a nastiňuje budoucí potenciál technologií v tomto sektoru.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses