Vliv japonského pacifismu na bezpečnostní politiku Japonska - Dvořáčková, Kristýna (2022)
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat současnou bezpečnostní politiku Japonska v kontextu konceptu pacifismu. První kapitola je věnována teoretickému východisku, kde jsou představeny pojmy bezpečnost a pacifismus. V druhé kapitole je blíže přiblížen vývoj japonského pacifismu a tvorba japonských ozbrojených složek v kontextu japonské ústavy. Třetí část je zahrnuje analýzu bezpečnostní politiky a její současné směřování v kontextu pacifismu.