Vliv japonského pacifismu na bezpečnostní politiku Japonska - Dvořáčková, Kristýna; Lisa, Aleš, 1956-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat současnou bezpečnostní politiku Japonska v kontextu konceptu pacifismu. První kapitola je věnována teoretickému východisku, kde jsou představeny pojmy bezpečnost a pacifismus. V druhé kapitole je blíže přiblížen vývoj japonského pacifismu a tvorba japonských ozbrojených složek v kontextu japonské ústavy. Třetí část je zahrnuje analýzu bezpečnostní politiky a její současné směřování v kontextu pacifismu.
Vedoucí práce: Aleš Lisa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses