Rusko-české kulturní standardy v pracovním prostředí - Kolářová, Veronika (2022)
Diplomová práce se zabývá kulturou, interkulturní komunikací, teoriemi dimenzí kultur a kulturními standardy. Cílem práce je na základě metody kritických incidentů dle Alexandra Thomase v rámci komunikace na pracovišti identifikovat rusko-české a česko-ruské kulturní standardy, komparovat výsledky primárního výzkumu s teoretickými přístupy, popsat sféry vlivu daných kultur a formulovat doporučení.