Podnikatelský plán v oblasti fotovoltaiky - Oriniak, Štěpán (2022)
Cílem práce je pomocí metody podnikatelského plánu vybrat nejlepší variantu, jak investovat volné prostředky na účtu konkrétního bytového družstva. Podnikatelský plán bude spočívat ve vybudování střešní fotovoltaické elektrárny, bude počítat s možnými riziky a úskalími celého projektu a bude rovněž cílit na maximální úsporu prostředků vynaložených na spotřebu elektrické energie konkrétního bytového domu, který byl vybrán pro potenciální vybudování této elektrárny. Zároveň bude myšleno na možné budoucí připojení jednotlivých bytů v tomto objektu přímo ke střešní výrobně elektřiny. Cílovou čtenářskou skupinou této práce jsou jak potenciální investoři a zájemci o podnikání na trhu s obnovitelnou energií, tak i běžní spotřebitelé, kteří se zajímají o technologii solárních panelů jako takovou, nebo zkrátka chtějí snížit své náklady na elektrickou energii.