Kontraktace dle režimu Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - Denková, Petra (2022)
Bakalářská práce se zabývá Úmluvou OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží, známou také jako CISG nebo Vídeňská Úmluva. Dále se věnuje Principům evropského smluvního práva, známé jako PECL a Návrhu společného referenčního rámce, který je znám pod zkratkou DCFR. Cílem je objasnit jednotlivé fáze kontraktačního procesu v režimu Úmluvy a následně zkoumat podobnosti a odlišnosti s ostatními projekty akademiků – PECL, DCFR, jejichž cílem je unifikace mezinárodního smluvního práva. V neposlední řadě hledá bakalářská práce odpověď na otázku, v čem spočívají odlišnosti kontraktačního procesu v režimu CISG, DCFR a PECL.