Obchodní podmínky z pohledu práva mezinárodního obchodu - Šamšová, Andrea (2022)
Středem pozornosti této bakalářské práce jsou obchodní podmínky z pohledu práva mezinárodního obchodu. První část se zabývá samotnou definicí obchodních podmínek a jejich právní úpravou v České republice. Bakalářská práce se zaměřuje na podrobné vymezení vybraných právních úprav obchodních podmínek a dále se zabývá odlišnostmi mezi jednotlivými právními úpravami používaných při mezinárodních transakcí. Nezbytnou součástí této bakalářské práce je taktéž problematika kolize obchodních podmínek a jejich následné řešení.