Mezinárodní terorismus v Evropě po roce 2011 ve spojitosti s vojenským zahraničním angažmá evropských států - Valentová, Tereza; Kočí, Kateřina; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce zkoumá souvislost mezi zahraničními vojenskými misemi a výskytem mezinárodního terorismu ve třech evropských státech – Francii, Belgii a Spojeném království po roce 2011. Je aplikována teorie Butsové a Du Boisové, které přichází s některými faktory, které zahraniční misi dělají nebezpečnější ve smyslu, že zvyšují riziko teroristických útoků. Případová studie tedy hodnotí na základě těchto kritérií jednotlivé zahraniční mise. V tomto ohledu byly vyhodnoceny mise v Sýrii a Iráku jako nejnebezpečnější. Zároveň jsou zkoumány některé vnitřní faktory, které při výskytu mezinárodního terorismu mohly hrát roli, jako fenomén zahraničních bojovníků, problematika radikalizace a kulturních odlišností.
Vedoucí práce: Kateřina Kočí
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses