Potenciál pěšího turismu v České republice - Eremiášová, Pavla; Herget, Jan; Janeček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Pěší turistika patří mezi jedny z nejoblíbenějších a nejčastějších aktivit. Jedná se o zdraví prospěšnou aktivitu, která dokáže propojit přirozený pohyb s pobytem na čerstvém vzduchu a poznáním okolní krajiny. Její další předností je její dostupnost a nenáročnost na finance či vybavení. Je také možné se turistice věnovat v průběhu celého roku a je vhodná pro každého člověka. V České republice má pěší turistika dlouhou historii a má výborné podmínky pro její další rozvoj. Cílem diplomové práce bylo podrobněji prozkoumat právě tyto podmínky pro pěší turistiku v ČR a její budoucí rozvoj. Pro zjištění současného stavu i plánů rozvoje byly využity zejména informace převzaté z webových stránek jednotlivých turistických regionů či oblastí a také z jejich strategických plánů rozvoje. Dílčím cílem bylo také zjistit názory samotných turistů na stav pěší turistiky v České republice. Tyto údaje byly zkompletovány pomocí dotazníkového šetření, které pokračovalo jeho následným vyhodnocením. Na závěr diplomové práce byly shrnuty zjištěné informace o potenciálu pěší turistiky v ČR a představena doporučení.
Vedoucí práce: Jan Herget
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses