Analýza úrovní konceptu Smart City u hlavních měst zemí V4 - Liubka, Anastasiia (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou implementace konceptu Smart City v hlavních městech zemí Visegrádské čtyřky. Cílem práce je vymezit problemati-ku konceptu Smart City a podle toho zhodnotit relativní úroveň Smart City ve zvolených městech pomocí komparativní analýzy. K naplnění cíle je použit pre-dikční model, vytvořený na základě historických dat, který umožňuje zjistit trendy měst zemí V4. Výsledkem bakalářské práce je kritické zhodnocení rela-tivní úrovně implementace konceptu Smart City v hlavních městech zemí V4 a doporučení konkrétních chytrých řešení pro nejhůře vyvinuté oblasti v jednotlivých městech.