Analýza využitelnosti obnovitelných zdrojů energie v rodinných domech - Chmelařová, Petra; Prchal, Vojtěch; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Podíl obnovitelných zdrojů energie v energetickém mixu meziročně narůstá a členské země Evropské unie se zavázaly, že do roku 2030 jejich podíl vzroste minimálně na 30 %. Zapojení domácností do rozvoje obnovitelné energetiky je klíčový, spotřeba do-mácností představuje jednu z největších spotřebitelských kategorií. Cílem kvalifikační práce se tak stala analýza využitelnosti obnovitelných zdrojů energie domácnostech a rodinných domech. Využitelnost zdrojů je zkoumána pomocí finanční efektivnosti zdrojů. Zkou-mány jsou obnovitelné i neobnovitelné zdroje energie a ceny energií obou zdrojů z 1Q roku 2022. Pomocí ekonomických vzorců jsou vypočteny roční náklady na energie zdrojů a jsou navzájem komparovány. Výstupem kvalifikační práce je zhodnocení zdrojů a finančních nákladů na pořízení a provoz obnovitelných zdrojů v modelovém rodin-ném domě.
Vedoucí práce: Vojtěch Prchal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses