Společenská odpovědnost firem v módním průmyslu - Novotná, Klára; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti firem v módním průmyslu. Cílem práce je definovat společenskou odpovědnost v souvislosti s módním průmyslem a jeho negativními dopady, pomocí dotazníkové šetření zjistit povědomí a vztah zákazníků k udržitelné módě a díky expertnímu rozhovoru získat pohled na situaci od člověka z praxe. Bakalářská práce je rozdělena na dvě hlavní části – část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se zabývá definováním konceptu společenské odpovědnosti a jeho vývojem, dále popisuje benefity, koncept sdílené hodnoty a jednotlivé přístupy k CSR. Druhá část teorie popisuje negativní vlivy módního průmyslu na naši planetu a vysvětluje základní pojmy jako je udržitelná móda, pomalá a rychlá móda. V rámci teoretické části je také popsána metodologie pro zpracování. Praktická část obsahuje smíšený výzkum v podobě strukturovaného expertního rozhovoru se zakladatelkou značky tvořící udržitelnou módu a dotazníkového šetření. Na konci praktické části je vyhodnoceno dotazníkové šetření, spolu se zodpovězenými výzkumnými otázky a doporučeními a návrhy do budoucna.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses