Komparace ekonomického vývoje Malajsie a Filipín - Kreuzerová, Iveta; Neumann, Pavel, 1956-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá historií i současným vývojem ekonomik Malajsie a Filipín. Hledá důvody ekonomické zaostalosti Filipín, dále se zaměřuje na dopady krizí, otázku chudoby a implementaci nových politik. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První a druhá kapitola jsou věnovány vývoji do roku 1997, třetí kapitola se zabývá asijskou krizí, jejím vznikem, průběhem i následky, a čtvrtá a pátá kapitola popisují situaci v obou zemích na počátku 21. století.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Filipíny; Malajsie; bakalářské práce; Philippines; Malaysia; bachelor's theses