Význam ropy v mexické ekonomice - Mandát, Jakub; Steinmetzová, Dana; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem bakalářské práce je představit zemi z hospodářského hlediska, zmapovat ropný průmysl a přiblížit fungování státního ropného monopolu PEMEX, který je hlavním donátorem mexického státního rozpočtu. Cílem je především analyzovat hlavní příčiny problémů, se kterými se ropný průmysl v Mexiku potýká a zhodnotit jejich dopad na mexickou ekonomiku. V závěru práce jsou navrženy možnosti řešení současné tíživé situace.
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; ropa; Mexiko; bakalářské práce; petroleum; Mexico; bachelor's theses