Technologie, design a grafické uživatelské rozhraní moderních webových aplikací - Vávra, Ondřej (2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou tvorby moderních webových aplikací a jejich grafického uživatelského rozhraní. První část definuje základní pojmy dané problematiky, uvádí současné technologie tvorby webových aplikací spolu se specifiky, které ovlivňují návrh grafického rozhraní, a představuje širší pohled na proces jeho navrhování. Praktická část analyzuje možnosti využití frameworků a jejich grafických komponent pro využití ve webových aplikacích. Přínosem práce je kritické zhodnocení těchto řešení a demonstrace jejich vlastního přínosu pro grafické uživatelské rozhraní. Práce také obsahuje průzkum využití frameworků v českých e-shopech a odpovědi na otázky, zda vůbec a proč frameworky k vylepšení ovládání aplikace využívat.