Technologie, design a grafické uživatelské rozhraní moderních webových aplikací - Vávra, Ondřej; Krsek, Libor, 1979-; Horný, Stanislav, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou tvorby moderních webových aplikací a jejich grafického uživatelského rozhraní. První část definuje základní pojmy dané problematiky, uvádí současné technologie tvorby webových aplikací spolu se specifiky, které ovlivňují návrh grafického rozhraní, a představuje širší pohled na proces jeho navrhování. Praktická část analyzuje možnosti využití frameworků a jejich grafických komponent pro využití ve webových aplikacích. Přínosem práce je kritické zhodnocení těchto řešení a demonstrace jejich vlastního přínosu pro grafické uživatelské rozhraní. Práce také obsahuje průzkum využití frameworků v českých e-shopech a odpovědi na otázky, zda vůbec a proč frameworky k vylepšení ovládání aplikace využívat.
Vedoucí práce: Libor Krsek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses