Mobilní bankovnictví v ČR a ve světě a jeho vývoj - Matoušek, Dominik (2009)
Tato bakalářská práce se pokouší podat čtenáři ucelený a aktuální pohled na problematiku mobilního bankovnictví. Dále je čtenář seznámen s aktuální nabídkou na českém trhu, která je následně vyhodnocena. Závěrem mé práce bude pojednání o odhadu budoucího vývoje. Práce se skládá z celkem pěti částí. V první části je čtenář uveden do problematiky a seznámen s historickým vývojem této bankovní služby. Po nastínění historie je čtenáři předložen výčet obecných vlastností, které jsou pro větší přehlednost rozděleny na kladné a záporné. V následující kapitole je čtenář seznámen s nabízenou funkcionalitou a jejím rozčleněním. Ve třetí části práce je uveden rozbor jednotlivých forem mobilního opatření a následuje kapitola zabývající se bezpečností a potencionálními hrozbami. Poslední částí této práce je analýza nabízených služeb s následným vyhodnocením.