Příprava grafických dat v aplikacích IS - testování forem převodu rastrové a vektorové grafiky - Parma, Lukáš; Šedivá, Zuzana, 1961-; Horný, Stanislav, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce je zaměřena především na testování software (dále jen SW) pro převod mezi bitmapovou a vektorovou grafikou. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou vysvětleny základní typy grafik, jejich rozdíly, použití, výhody a nevýhody. U každého typu grafiky jsou popsány jejich nejznámější formáty. Dále je vysvětlen princip převodu mezi formáty a jednotlivými typy grafik. Podrobně je rozveden princip rasterizace a vektorizace. Praktická část práce je zaměřena především na vektorizaci. Je v ní testováno celkem pět programů na převod bitmapové a vektorové grafiky. Pro testování byly vybrány a definovány čtyři různé typy grafik. Pro porovnávání SW byl použitý vícekriteriální způsob hodnocení. SW je porovnáván ze dvou hledisek. První hledisko porovnává funkcionalitu SW a druhé je zaměřeno na výsledky výstupů vektorizace. Stanovená metodika a výběr kritérií zkoumání byly zvoleny subjektivním pohledem na zadanou problematiku. Závěr práce přináší podrobné výsledky zkoumání spolu s komentářem k jednotlivým sledovaným SW.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses