Knihovna grafických filtrů implementovaná v jazyce Cuda - Peroutková, Hedvika; Šedivá, Zuzana, 1961-; Sedláček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce se zabývá problémem snížení výpočetního času při práci s rastrovými obrázky pomocí paralelizace výpočtu na grafické kartě. Prací s rastrovými obrázky se rozumí aplikace grafických filtrů, které mohou být na výchozí obrázek aplikovány postupně s různým nastavením. Na základě multikriteriálního výběru tato práce vyhodnocuje vhodnost použití paralelizace na grafické kartě při úpravách rastrových obrázků. Pro implementaci filtrů na grafické kartě je použit jazyk CUDA. Filtrům lze nastavit průhlednost a mód slučování průběžných výstupů. Byly implementovány různé typy grafických filtrů jako histogramové, barevné, konvoluční a další. V rámci této práce bylo vytvořeno grafické uživatelské rozhraní, které umožňuje výběr a nastavení jednotlivých filtrů pro zvolený obrázek, odečítání času potřebného pro změny filtrů a jejich nastavení a uložení výsledného obrázku.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; zpracování obrazu; bakalářské práce; image processing; bachelor's theses