Ochrana osobních údajů v Schengenském informačním systému - Adamčíková, Leona; Druláková, Radka, 1973-; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá tím, jak je v současném Schengenské informačním systému zajištěna ochrana osobních údajů. Na základě analýzy dokumentů o založení SIS podává práce ucelený přehled o všech vnějších i vnitřních kontrolních mechanismech, jimiž SIS disponuje. Nedílnou součástí práce jsou příklady z praxe, například fungování SIS v Rakousku nebo aktivity Společného kontrolního orgánu, v jehož kompetenci je zajišťovat ochranu osobních údajů a bezpečnost dat v SIS. Práce je rozdělena do pěti kapitol a jejím cílem je posoudit, zda SIS poskytuje takovou ochranu osobních údajů, že není nutné v budoucnu posílit kontrolní mechanismy, které zajišťují bezpečnost dat.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses