Porovnání webových stránek tří finančních institucí (Allianz, Česká pojišťovna, Generali) - Slunka, Václav; Sigmund, Tomáš; Peterka, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem práce je vytvoření metodiky pro porovnání webových prezentací pojišťoven. Metodika je zcela subjektivní a hodnotí web České pojišťovny, pojišťovny Allianz a Generali. Největší ohled je brán na přístupnost stránek. V teoretické části jsou popsány tři hlavní oblasti. Patří mezi ně historie jazyka pro web, bezpečnost na webu a platby prostřednictvím webu. V závěru práce je vyhodnocen uživatelský dotazník, korespondující s kritérii v metodice. Díky jeho výsledkům by mělo být zřejmé, zda se některé výsledky z metodiky výrazně neodchylují.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; pojišťovny; bakalářské práce; insurance companies; bachelor's theses