Testování softwaru v metodice OpenUP - Chodura, Ondřej; Buchalcevová, Alena, 1958-; Borovcová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Bakalářská práce se zabývá testováním softwaru jako stále důležitější součástí vývoje softwaru. Práce čtenáře seznámí s metodikou OpenUP a způsobem testování softwaru podle této metodiky, včetně nejlepších praktik a postupů. Cílem práce je představit metodiku OpenUP s detailnějším pohledem na oblast testování v této metodice. V úvodní části je práce zaměřena na oblast testování a srozumitelnou formou přiblížen obsah testování, jeho hlavní náplň, výhody a cíle. Dále je poskytnut obecný pohled na metodiky, který přechází v představení metodiky OpenUP a detailnější pohled na fázi testování v této metodice. Práce čtenáře seznámí se základními artefakty, rolemi v testovacím týmu, jejich aktivitami, úlohami i s jejich odpovědnostmi, doplněnými názornými ilustracemi a vlastními zkušenostmi autora. Závěr bakalářské práce je věnován nejlepším praktikám testování v metodice OpenUP.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses