Význam regionální gastronomie v jižních Čechách - Mužíková, Jana (2010)
Práce se zabývá gastronomií v cestovním ruchu se zvláštním zaměřením na turistický region jižní Čechy. Zaměřuje se především na typické jihočeské pokrmy, významné regionální potravinářské firmy a na místní gastronomické akce. Praktická část analyzuje současný stav nabídky regionální gastronomie a povědomí místních obyvatel o jihočeské kuchyni.