Spolupráce neziskových kulturních organizací - Červenáková, Martina (2010)
V bakalářské práci se zabývám tématem spolupráce dvou kulturních institucí působících v periferní části Prahy, a to konkrétně Kulturním domem Chodovská tvrz a Kulturním centrem Zahrada. V teoretickém základu se nejprve věnuji neziskovému sektoru z pohledu národního hospodářství. Následně jsou definovány neziskové organizace a jejich typologie se zaměřením na formu obecně prospěšné společnosti. Teoretickou část zakončuje kapitola poskytující obecnou charakteristiku Městské části Praha 11 a přiblížení kultury v této významné pražské čtvrti. Praktická část bakalářské práce je nejprve zaměřena na popis výše uvedených organizací. Dále se věnuji aktivitám a spolupráci těchto dvou kulturních institucí, které byly na základě rozhodnutí zastupitelstva Městské části v průběhu roku 2007 transformovány na obecně prospěšnou společnost.