Spolupráce neziskových kulturních organizací - Červenáková, Martina; Hucková, Barbara, 1964-; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
V bakalářské práci se zabývám tématem spolupráce dvou kulturních institucí působících v periferní části Prahy, a to konkrétně Kulturním domem Chodovská tvrz a Kulturním centrem Zahrada. V teoretickém základu se nejprve věnuji neziskovému sektoru z pohledu národního hospodářství. Následně jsou definovány neziskové organizace a jejich typologie se zaměřením na formu obecně prospěšné společnosti. Teoretickou část zakončuje kapitola poskytující obecnou charakteristiku Městské části Praha 11 a přiblížení kultury v této významné pražské čtvrti. Praktická část bakalářské práce je nejprve zaměřena na popis výše uvedených organizací. Dále se věnuji aktivitám a spolupráci těchto dvou kulturních institucí, které byly na základě rozhodnutí zastupitelstva Městské části v průběhu roku 2007 transformovány na obecně prospěšnou společnost.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: arts Management [obor bakal. práce]; kultura; bakalářské práce; culture; bachelor's theses