Metodika OpenUP - Kocura, Petr (2010)
Cílem této bakalářské práce je srozumitelný a jasný popis metodiky OpenUP a křížové odkazy v kapitolách mezi jednotlivými metodickými prvky. Pro jejich splnění je využita metoda studia veškerých odborných zdrojů, zejména metodiky. Hlavním přínosem této práce je srozumitelně a jasně popsaná metodika v češtině a křížové odkazy mezi jednotlivými metodickými prvky. Tyto odkazy jsou uvedeny i souhrnně v přílohách. Čtenář je nejprve seznámen s metodikou OpenUP (z čeho se skládá, co nabízí) a poté je podrobně popsán životní cyklus metodiky, praktiky a role s velkým důrazem na křížové odkazy.