Vliv geografické polohy na hospodářský vývoj - Urbanová, Zuzana (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkou, zda může geografická poloha a z ní vyplývající přírodní podmínky ovlivnit hospodářský vývoj států. Různé geografické prostředí nabízí různé podmínky pro vývoj lidské společnosti a pro celkový hospodářský vývoj. Práce se zaměřuje především na vliv podnebí, vody a nerostných surovin na hospodářský vývoj států.