Sociální sítě - případová studie sítě Facebook - Remta, Daniel; Pavlíček, Antonín, 1977-; Toman, Prokop, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám internetovými sociálními sítěmi. Na počátku práce popisuji sociální sítě obecně. Pokračuji internetovými sociálními sítěmi, kde začnu jejich stručnou historií a poté se zaměřuji na popis jejich základních rysů. Další část je věnována možnosti využití sociálních sítí jak pro běžného uživatele, tak business uživatele nebo státní instituce či politiky. Navazující kapitola je věnována rizikům internetových sociálních sítí. Tato rizika jsou popsána pro uživatele i provozovatele. Praktická část mé práce je věnována internetové sociální síti Facebook. Zde je stručně popsána jeho historie a základní možnosti využití. Větší část této kapitoly je věnována částečné analýze obsahu Facebooku se zaměřením na školství, politiku, firmy a sociálně-patologické fenomény. Tato část je doplněna tabulkami s údaji zjištěnými v prostředí Facebooku. Práce je zakončena stručným shrnutím zjištěných poznatků.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; Facebook; sociální sítě; bakalářské práce; Facebook; social networks; bachelor's theses