Nejméně rozvinuté země (NRZ), problémy ekonomického rozvoje a jejich řešení - Lukeš, Jakub; Ševčíková, Michaela; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem práce je analyzovat stávající problémy a ekonomický vývoj nejméně rozvinutých zemí (NRZ) v jižní Asii a to na příkladu Federativní demokratické republiky Nepál. Stručně popíši kriteria a podmínky pro vstup na seznam NRZ. Jako další cíl této práce bude specifikovat charakteristické problémy státu Nepál. Poté se zaměřím na mezinárodní ekonomickou pomoc OSN a strategie UNCTAD na zlepšení situace v tomto regionu. Dalším bodem bude analýza integrace Nepálu do kontextu mezinárodního obchodu. Hlavním úkolem této práce je zpracovat důvody proč je tato země jedna z nejchudších a nejméně rozvinutých na světě a následně navrhnout alternativy a nástroje k vyřešení těchto ekonomických a sociálních problémů, které budou efektivní a dlouhodobě udržitelné.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Nepál; bakalářské práce; Nepal; bachelor's theses