Determinanty ekonomického vývoje Číny lze již dnes hovořit o jednom z hlavních center světové ekonomiky? - Charvátová, Veronika (2009)
Bakalářská práce rozebírající historické, vnitřní a vnější determinanty ekonomicko-sociálního rozvoje Číny. Zaměřuje se na procesy probíhající v čínské populaci a zkoumá postavení Číny v mezinárodním obchodu a členství Číny v mezinárodních organizacích.