Nový regionalismus ve vnějších vztazích Brazílie - Chvátalová, Kristýna (2010)
V této bakalářské práci se zaměřuji na analýzu vnějších vztahů Brazílie. Hlavním cílem je zjištění, s jakými státy nejvíce obchoduje a se kterými má uzavřené významné obchodní dohody a na základě výsledků tyto partnery porovnat. K dosažení tohoto cíle jsem využívala nejrůznějších statistik z oficiálních webových stránek organizací ALADI, Světové obchodní organizace - WTO, Konference pro obnovu a rozvoj - UNCTAD a ze stránek brazilského Ministerstva pro vývoj, průmysl a zahraniční obchod - Ministerio do Desenvolvimento, Indústria e Comércio Exterior.