Analýza personálních činností - Spatari, Mariana (2010)
Moderní společnost věnuje víc pozornosti významu lidského kapitálu pro organizace. Podnikatelé si uvědomují jak cenný a nezaměnitelný je přínos svých zaměstnanců pro společnost, a proto se je různými způsoby snaží udržet v organizace, uspokojit a přispívat k jejímu dalšímu rozvoji. Každá společnost má svůj vlastní přístup řízení lidských zdrojů, který závisí na kolektivu pracovníků, na jejích hodnotách a očekáváních související s danou profesí. Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu přístupu společnosti Broker Consulting, a.s. k tomuto danému oboru. Metodologická část definuje pojmy tykající se personální práce. Praktická část poskytuje základní přehled konkrétních uskutečněných aktivit v podniku. I když společnost nemá personální útvar, úroveň provedených personálních činností hodně přesahuje hranici legislativních požadavků, poskytující pracovníkům nadprůměrné pracovní a sociální podmínky.