Analýza nezávislosti Centrální banky Ruské federace - Bobrova, Emilia; Antoš, Ondřej; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem této bakalářské práce je na základě analýzy nejdůležitějších faktorů nezávislosti centralní banky obecně určit míru nezávislosti Centrální banky Ruské federace. Bude zkoumáno, jaký vliv má nezávislost centralní banky na míru inflace v zemích s přechodnou ekonomikou a dále změny v postavení Centrální banky v Rusku za posledních několik let. Práce je rozdělena do 3 kapitol. První kapitola charakterizuje způsoby klasifikace, podstatu, kritéria a indexy nezávislosti centrálních bank v ekonomické teorii. Druhá kapitola se zabývá ekonomickými faktory nezávislosti centrální banky a inverzním vztahem mezi stupněm její nezávislosti a mírou inflace. Třetí kapitola obsahuje zhodnocení současného stavu Centrální banky Ruské federace a její monetární politiku v době od vzniku samostatné Ruské federace. V závěru práce je poukázáno na to, proč je nezávislost centrální banky velmi důležitým faktorem v hospodářství a nakolik Centrální banka Ruské federace tuto podmínku splňuje a jak ovlivňuje míru inflace v zemi.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses