Vzdělávání zaměstnanců v organizaci - Kučerová, Jana (2010)
Bakalářská práce zpracovává téma vzdělávání zaměstnanců v organizaci. Je rozdělena do dvou částí -- teoretické a analytické. V teoretické části se zaměřuji na charakteristiku vzdělávání a rozvoje zaměstnanců v organizaci a systém vzdělávání zaměstnanců, ve kterém charakterizuji čtyři fáze základního cyklu systematického vzdělávání v organizaci - identifikaci potřeb vzdělávání, plánování vzdělávání, realizaci vzdělávání a vyhodnocování vzdělávání včetně měření jeho efektivity. Analytická část bakalářské práce obsahuje analýzu současného systému vzdělávání ve společnosti XY, rozdělenou do dvou rovin. První je strategická rovina obsahující kapitolu "Charakteristika společnosti XY a její zaměstnanecká struktura" a kapitolu "Postavení funkce vzdělávání ve společnosti XY", která se zabývá zakotvením koncepce vzdělávání ve společnosti XY a její provázaností s ostatními personálními činnostmi. Druhá rovina, systémová, je zaměřena na analýzu čtyř fází vzdělávacího cyklu ve společnosti XY se všemi jejich atributy. Na závěr uvádím krátké shrnutí poznatků z provedené analýzy a navrhuji doporučení ke zlepšení.