Hypoteční krize v USA a její přesah do současnosti - Mareček, Jan; Bič, Josef; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá hypoteční krizí v USA. Jejím cílem je přispět k diskusi o příčinách, průběhu a následcích této krize. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První je věnována zjednodušenému popisu hypotečního trhu v USA s ohledem na jeho nejvýznamnější odlišnosti od pojetí v České republice. Příčiny hypoteční krize jsou analyzovány ve druhé kapitole. Třetí kapitola popisuje průběh krize a její přeměnu na finanční krizi. V poslední kapitole jsou pak zmíněny dosavadní důsledky výše zmíněných událostí.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; finanční krize; bakalářské práce; financial crises; bachelor's theses