Výsady a imunity úředníků a zaměstnanců ES a EU - Kuchařová, Alžběta; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Kovačovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této práce je co nejúplněji představit výsady a imunity, které náleží úředníkům a zaměstnancům EU a dalším osobám účastnícím se činnosti EU, a porovnat jejich obsah a rozsah s mezinárodněprávní úpravou. Práce je členěna do tří kapitol. První z nich poskytuje přehled o pramenech právní úpravy výsad a imunit a mapuje vývoj hlavního dokumentu -- Protokolu o výsadách a imunitách EU. Druhá kapitola se zabývá osobní a věcnou působností těchto výsad a imunit a také možností úředníky a zaměstnance imunity zbavit. Poslední část se věnuje postavení mezinárodních úředníků z hlediska mezinárodního práva obecně a srovnání Protokolu o výsadách a imunitách EU s Úmluvou o výsadách a imunitách OSN, Dohodou mezi OSN a Spojenými státy americkými o sídle OSN a s Všeobecnou dohodou o výsadách a imunitách Rady Evropy.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses