Diplomaté v Německu - Pastrňáková, Zuzana (2010)
Diplomatické a konzulární právo je neoddělitelnou součástí mezinárodního práva. Jeho vývoj probíhal po celá staletí. Nejkomplexnější právní úpravou jsou dvě úmluvy -- Vídeňská úmluva o diplomatických stycích a Vídeňská úmluva o konzulárních stycích. Ve své práci se zaměřím na Německo a aplikaci těchto úmluv v praxi, čili na výsady a imunity cizích diplomatů na území Německa a jejich specifika. Dále se budu zabývat německými diplomatickými a konzulárními úředníky v zahraničí.