Diplomaté v Německu - Pastrňáková, Zuzana; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Jurásek, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomatické a konzulární právo je neoddělitelnou součástí mezinárodního práva. Jeho vývoj probíhal po celá staletí. Nejkomplexnější právní úpravou jsou dvě úmluvy -- Vídeňská úmluva o diplomatických stycích a Vídeňská úmluva o konzulárních stycích. Ve své práci se zaměřím na Německo a aplikaci těchto úmluv v praxi, čili na výsady a imunity cizích diplomatů na území Německa a jejich specifika. Dále se budu zabývat německými diplomatickými a konzulárními úředníky v zahraničí.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; Německo; diplomatické právo; bakalářské práce; Germany; diplomatic law; bachelor's theses