Aplikace pro podporu úkolového managementu - Varadinov, Petr (2010)
Tato práce se zabývá vývojem aplikace pro podporu úkolového managementu ve firemním prostředí, v oddělení zajištění kvality. Cílem práce je provedení analýzy a objektově orientovaného návrhu dané aplikace s důrazem na její flexibilitu a možnosti využití při zachování relativní jednoduchosti řešení. Smyslem cíle je příprava na svižnou a bezproblémovou implementaci a následné úspěšné zavedení aplikace do praxe. Metodicky je vývoj veden velmi agilně. Základní zásady jsou čerpány z metodiky OpenUP. Práce doplňuje dokumentaci projektu a přináší velmi flexibilní řešení zadaného problému, které umožňuje obecné pojetí aplikace jako nástroje pro úkolový management, nejen jako nástroje pro podporu testování. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První tři kapitoly uvádí zadání vznik a analýzu zadání problému. Čtvrtá kapitola se věnuje návrhu řešení. Závěrečné kapitoly shrnují výsledky při vývoji, kterých bylo doposud dosaženo, a odhadují budoucnost projektu.